zondag, 2. januari 2011 - 22:46

Agenten gewond door gegooid vuurwerk in Den Haag

Den Haag

De politie is op zoek naar getuigen van een geweldsincident waarbij in de Nieuwjaarsnacht twee agenten gewond raakten. Dit heeft de politie zondagavond bekendgemaakt.

Lawinepijl
Vijf agenten liepen om op 1 januari om 01.35 uur op de kruising van de Dr. C. Hofstede de Grootstraat met de H.E. van Gelderenlaan (Loosduinen) toen vanuit een groepje jongeren een zwaar stuk vuurwerk naar hen werd gegooid. Het vuurwerk, vermoedelijk een afgebroken lawinepijl, ontplofte vlakbij de agenten.

Twee agenten gewond
Twee van hen raakte daarbij gewond. Zij moesten in het ziekenhuis worden behandeld aan hun verwondingen. Een van de agenten liep daarbij een open beenwond en brandwonden op. De andere hield aan het incident lichte verwondingen aan het hoofd op en heeft last van oorsuizingen. Beiden zijn na behandeling naar huis gegaan en hebben zich ziek moeten melden.

Gedurende de avond was in Loosduinen sprake van het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk. De recherche van Bureau Loosduinen heeft een rechercheteam geformeerd dat het geweldsincident onderzoek. Ook de korpsleiding neemt het incident waarbij politiepersoneel gewond raakte hoop op.

Stoel naar agenten gegooid
In Ypenburg-Leischenveen raakten ook twee agenten gewond toen zij geraakt werden door een gegooide stoel. In beide incidenten is de politie op zoek naar getuigen en informatie die de politie kan helpen de daders te pakken.

Bent u getuige geweest van het incident in Loosduinen of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de Nederlandse wetgeving is bepaald dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Het Openbaar Ministerie eist bij strafzaken rond de jaarwisseling bij verdachten die geweld hebben gebruikt tegen mensen met een publieke taak een 200 procent hogere straf.
Provincie:
Tag(s):