donderdag, 11. augustus 2011 - 14:00

Agenten mishandeld tijdens aanhouding

Rotterdam

Tijdens een aanhouding van twee mannen zijn donderdag in de vroege ochtenduren twee agenten gewond geraakt.

Rond half vijf kregen agenten de melding dat de bestuurder van een auto die op dat moment op de Westersingel reed, mogelijk onder invloed van alcohol was.

Zij hielden het voertuig staande. De bestuurder moest een blaastest afleggen. Hij blies een P/A indicatie. Op het moment dat duidelijk werd dat de man mee moest naar het politiebureau voor een definitieve blaastest, ging hij er vandoor. Na een achtervolging is hij aangehouden. Aangezien hij niet meewerkte met de aanhouding gebruikte de agent pepperspray. Er ontstond een worsteling tussen de verdachte en de agent. Hierbij liep de agent verschillende kneuzingen in zijn onderarm en een beschadigd kapsel van zijn duimgewricht op.

De bijrijder van de verdachte, een 21-jarige Rotterdammer, bemoeide zich met de aanhouding. HIerbij ging hij de andere agent te lijf. Deze agent liep verschillende verwondingen op zijn onderarm op. De Rotterdammer is aangehouden en in een politievoertuig gezet. Hier sloeg hij met zijn achterhoofd een ruitje uit het voertuig.

Zowel de bijrijder als de 20-jarige Rotterdamse bestuurder zijn overgebracht en ingesloten. De agenten zijn behandeld aan hun verwondingen.
Provincie:
Tag(s):