dinsdag, 29. november 2011 - 15:12

Agenten niet vervolgd voor aangifte poging doodslag en zware mishandeling

Assen

Het Openbaar Ministerie (OM) Assen stelt geen strafvervolging in tegen drie medewerkers van Politie Drenthe naar aanleiding van een aangifte van poging doodslag en zware mishandeling gepleegd in december 2010.

Een 54-jarige man uit Emmen deed in juni 2011 aangifte van de genoemde feiten nadat hij was aangehouden voor bedreiging en belaging en door de politie werd overgebracht naar het politiebureau in Hoogeveen.

De 54-jarige aangever uit Emmen stelde dat hij zowel tijdens zijn aanhouding, de overbrenging naar het politiebureau en tijdens zijn verblijf op het politiebureau in Hoogeveen hardhandig was behandeld. Daarnaast zou de man, gezien zijn gezondheidstoestand, niet de mate van zorg hebben gekregen die hij toen nodig had.

Naar aanleiding van deze aangifte is een onderzoek ingesteld door Bureau Integriteit Zorg van Politie Drenthe onder leiding van de officier van justitie. Op basis van de aangifte zijn de betrokken medewerkers van Politie Drenthe en een GGD-arts gehoord. Het OM is op basis van het uitgevoerde onderzoek tot de conclusie gekomen dat er geen sprake is van buiten proportionele- of strafbare geweldshandelingen richting de 54-jarige man.

Verder ziet de aangifte op de wijze waarop de drie medewerkers van de Politie Drenthe gereageerd hebben op de gezondheidsklachten van de 54-jarige man. Uit het dossier en het verhoor van de GGD-arts is gebleken dat de medewerkers hierop adequaat gereageerd hebben.

Het Openbaar Ministerie heeft hierbij het onderzoek afgerond en stelt geen strafvervolging in. Alle betrokkenen zijn geïnformeerd over de beslissing van het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):