zondag, 12. juni 2011 - 13:53

Agenten schieten achterruit auto kapot van verdachte op de vlucht

Amsterdam

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 3.00 uur geschoten op een auto die op een agent was ingereden op het Adolphine Eduardine Kokplantsoen in Nieuw-West. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Mannen met maskers
Kort daarvoor was een melding binnengekomen over drie mannen met maskers op de Bernard Loderstraat. Ter plaatse zagen agenten één van de mannen. De agenten stapten uit om de man aan te houden, maar bij het zien van de politie sprong hij in een donkerkleurige auto.

Ingereden op agenten
De bestuurder reed in op één van de twee agenten, die bijtijds opzij sprong. Op de vluchtende auto werd vervolgens geschoten. Daarbij sneuvelde de achterruit. De verdachten wisten te ontkomen en reden weg in de richting van de Haarlemmerweg.

Politie zoekt getuigen
De inspanningen van de politie zijn erop gericht om de verdachten zo snel mogelijk op te sporen. Mensen die meer informatie hebben over de verdachten of een donkerkleurige auto met een kapotte achterruit, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Technisch onderzoek
Omdat de politie geschoten heeft zal - zoals gebruikelijk - Bureau Integriteit van de politie Amsterdam-Amstelland nader onderzoek doen naar het schietincident. Het technisch onderzoek wordt om dezelfde reden door een ander regiokorps verricht.
Provincie:
Tag(s):