woensdag, 13. april 2011 - 19:12

Agenten ziek na gebruik nieuwe munitie

Den Haag

Minister Opstelten heeft, op verzoek van de politievakbonden, door TNO een onderzoek laten uitvoeren naar de kwaliteit van de nieuwe munitie. Er is in dit onderzoek destijds niet gekeken naar de vrijkomende (chemische) stoffen. Verschillende politiemensen hebben nu echter aangegeven ziek te zijn geworden, na gebruik van de nieuwe munitie, aldus het ACP.

De ACP heeft de laatste weken veel reacties ontvangen van leden over de problemen die zij ervaren met de nieuwe munitie van de politie. Minister Opstelten (V&J) heeft naar aanleiding daarvan besloten om de schietoefeningen te beperken. De ACP adviseert schietinstructeurs om het gebruik van de nieuwe munitie in zijn geheel op te schorten tot de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn.

Het stemt de ACP tevreden dat er, wederom op verzoek van de bonden, momenteel nog een onderzoek naar de munitie wordt uitgevoerd door TNO op de aanwezigheid van gezondheidsschadelijke stoffen. De verwachting is dat de rapportage hierover op korte termijn compleet is.
Provincie:
Tag(s):