woensdag, 24. augustus 2011 - 9:24

Agenten zullen sneller naar hun wapen grijpen

Amsterdam

De politievakbond verwacht dat agenten meer zullen gaan schieten, zo schrijft Metro.

Dit komt omdat er steeds meer geweld wordt gebruikt tegen medewerkers van de politie. Agenten die in het nauw worden gedreven zullen in de toekomst eerder een schot lossen. Dit zegt voorzitter Gerrit van der Kamp van de politievakbond ACP in de krant. Volgens Gerrit van de Kamp neemt niet alleen de frequentie, maar ook de zwaarte van het geweld tegen agenten toe.

De afgelopen dagen was het weer raak met geweld tegen medewerkers van de politie. Agenten werden omver gereden, uitgescholden, geschopt en geslagen.

De vakbond stelt dat de verruwing van de maatschappij het gebruik van geweld door de politie rechtvaardigt. "Wat kun je verder nog doen?"

Eerder deze maand concludeerde de Raad van Korpschefs al na eigen onderzoek dat in de eerste 6 maanden van dit jaar 36 doden bij 166 schietincidenten vielen.

In de eerste zes maanden van dit jaar waren er zeker twintig incidenten. Vorig jaar waren dat er 25 en in 2006 kwam het veertien keer voor dat mensen geraakt werden door politiekogels.

Afgelopen weekeinde schoot een agent in een woning in Apeldoorn nog een verwarde man dood toen die hem en zijn collega aanviel met een mes.
Provincie:
Tag(s):