donderdag, 11. augustus 2011 - 10:57

Agressieve man aangehouden na ruzie in woning

Almere

Een 21-jarige Almeerder is in de nacht van woensdag op donderdag in een woning aan de Delfzijlsingel aangehouden nadat hij weigerde de woning te verlaten. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Hevig verzet
Bij de aanhouding die volgde verzette de verdachte zich hevig en raakte een agent lichtgewond. Pas na gebruik van pepperspray kon de agressieve man onder controle worden gebracht. De recherche van basiseenheid Almere Stad Oost heeft de zaak in onderzoek. De verdachte zit nog vast.

Rond 01.45 uur meldde de bewoonster via 1-1-2 alarm dat er ruzie in de woning was met de vriend van haar dochter. Ondanks meerdere verzoeken weigerde hij de woning te verlaten. Twee motoragenten snelden te hulp en probeerden de gemoederen te bedaren.

Toen de man zich agressief bleef gedragen en in bijzijn van de agenten weigerde de woning te verlaten werd hij aangehouden. Hierbij ontstond een worsteling en verzette hij zich hevig. Een van de agenten raakte hierbij lichtgewond.

Pas na het gebruik van pepperspray kon hij onder controle worden gebracht. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt terzake huisvredebreuk en verzet bij arrestatie.
Provincie:
Tag(s):