vrijdag, 21. januari 2011 - 14:41

Agressieve messenverkoper zorgt voor paniek in bank

Een messenverkoper heeft, samen met een potentiële klant, donderdagmiddag om 12.30 uur voor paniek gezorgd bij een bank in Heesch. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Een 84-jarige man uit Oss werd donderdagmiddag op het Sibeliuspark aangesproken door een messen- en pannenverkoper. De verkoper kwam met een zielig verhaal en wilde de man wat verkopen. De man trapte in het verhaal en ze spraken af dat hij voor een flink bedrag pannen en messen zou kopen.

De spullen werden in zijn auto gelegd. Maar omdat hij niet genoeg geld op zak had stapte de koper en de verkopen samen in de auto van de verkoper en reden naar een bank in Heesch. Het oplettende personeel van de bank kreeg echter, door de omstandigheden waaronder het agressieve gedrag van de verkoper, het vermoeden dat er tussen de koper en verkoper iets anders aan de hand was.

Ze belden de politie met de melding dat er een oude man overvallen of afgeperst werd. De bank sloot de deuren ter bescherming van de koper en van zich zelf. De politie spoedde zich met meerdere auto's naar de bank in de veronderstelling dat er misschien wel iemand overvallen werd.

De verkoper was ondertussen zonder geld en zonder pannen vertrokken. De goederen die hij al aan de koper had gegeven zijn naar het bureau gebracht. Er is in eerst instantie geen strafbaar feit gepleegd maar met dit incident wild de politie wel waarschuwen voor dit soort verkooppraktijken. ‘Denk goed na voordat u ingaat op dit soort verkooppraktijken’, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):