vrijdag, 11. november 2011 - 12:40

Agressieve stappers aangehouden

Groningen

De politie heeft donderdagnacht in het centrum van Groningen meerdere stappers aangehouden voor openlijke geweldpleging en mishandeling. Een 21-jarige Groninger probeerde in een horecagelegenheid in de Poelestraat een 24-jarige plaatsgenoot met een glas in het gezicht te slaan. De 24-jarige kon de slag ontwijken en raakte niet gewond.

De geweldpleger kon even later door agenten worden aangehouden voor poging tot zware mishandeling. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat.

In de Poelestraat werd een 25-jarige man uit Groningen in de boeien geslagen voor mishandeling. Hij kreeg het aan de stok met een 25-jarige man uit Nieuw Vennep. Het slachtoffer raakte licht gewond. Deze wilde geen aangifte doen.

Even later was het weer raak in de Poelestraat. Een 19-jarige Zwollenaar werd door portiers aangehouden nadat hij een 20-jarige Stadjer had mishandeld. Het slachtoffer werd met een hersenschudding door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De geweldpleger mocht na verhoor weer gaan.

Verder werden er in de binnenstad nog vijf militairen aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling. Zij werden allen ingesloten en zullen in de loop van de dag worden overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. De politie onderzoekt de geweldsincidenten en maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):