maandag, 18. juli 2011 - 9:05 Update: 08-07-2014 0:57

Ajax denkt aan Amoah als versterking aanvalslinie

Matthew Amoah zou wel eens de overstap naar Ajax kunnen maken. Ajax-trainer Frank de Boer bevestigde de interesse in de spits van NAC Breda.

De Boer dubt nog. Moet hij het blessuregevoelige talent Geoffrey Castillion een kans geven, Siem de Jong als stand-in voor Kolbeinn Sigthorsson gebruiken of toch een speler aantrekken?

Mocht hij voor de laatste optie kiezen, is Amoah een belangrijke kandidaat. "Amoah is de revue gepasseerd," laat De Boer weten in De Telegraaf. "We zullen daar de komende dagen zorgvuldig naar kijken."

Het is een kwestie van afwegen. De Boer heeft Castillion, die momenteel aan de kant staat vanwege vocht in de knie, nog niet afgeschreven. "Normaal worden er liever geen oudere spelers aangetrokken. Het is best lastig. Ik moet me afvragen wie ik in de Champions League in de spits opstel als Sigthorsson geblesseerd is. Als ik voor kies, hoeft Amoah of iemand anders niet te worden gekocht."

De Boer wil Castillion hoe dan ook niet verkopen, mocht er toch een nieuwe spits komen. "Dan spreek je over verhuur. Maar dat beslissen we alleen als dat beter voor Ajax en beter voor Geoffrey is."
Categorie:
Tag(s):