woensdag, 2. februari 2011 - 9:41 Update: 08-07-2014 1:00

Ajax en Heerenveen waren wél akkoord over Dost, maar net te laat

(ElfVoetbal)Ajax en sc Heerenveen bereikten maandagavond wel degelijk een akkoord over de transfer van Bas Dost. Maar dat akkoord kwam zo laat tot stand, dat er te weinig tijd was om alle administratie in orde te maken.

"Via de telefoon kwamen beide clubs tot een mondeling akkoord. Maar administratief was het niet meer uitvoerbaar", zegt Rob Jansen, die als FIFA-agent optrad, tegenover De Telegraaf. Om 23.40 uur belde Heerenveen-voorzitter Robert Veenstra met de mededeling dat de clubs eruit waren, maar toen restte er te weinig tijd om de papieren in orde te maken.

De deal bestond uit een afkoopsom van het 4,5-jarig contract van Dost voor 4,5 miljoen euro. Daarbovenop zou Heerenveen een bonus ontvangen van 500.000 euro als de Amsterdammers binnen vijf jaar kampioen zouden worden.

Volgens voetbaljurist Jan Kabalt kan Dost nu in de zomer de overstap maken naar Amsterdam. "In principe kan Bas Dost komende zomer alsnog voor het afgesproken bedrag van 4,5 miljoen euro en de besproken toevoegingen naar Ajax als één van beide clubs zich beroepen op de mondelinge overeenkomst van maandagnacht."
Categorie:
Tag(s):