vrijdag, 29. juli 2011 - 16:12 Update: 08-07-2014 0:57

Ajax en Twente zetten zich zaterdag in voor het goede doel

(Elfvoetbal) De aanvoerders van FC Twente en Ajax dragen zaterdag tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal de speciale aanvoerdersband van de Johan Cruyff Foundation. Met het dragen van de speciale band willen de clubs de stichting extra onder de aandacht brengen.

Het is voor het eerst dat via een aanvoerdersband aandacht wordt gevraagd voor een goed doel. De gele aanvoerdersband met nummer '14' staat symbool voor het 14-jarig bestaan van de Johan Cruyff Foundation in 2011. Het dragen van de speciale aanvoerdersband is goedgekeurd door de KNVB.
Naast het dragen van de band wordt er rondom en tijdens de wedstrijd extra aandacht besteed aan het werk van de Johan Cruyff Foundation. Vrijwilligers helpen mee met het informeren van het publiek over de activiteiten van de stichting.

Daarnaast verzorgen tweeëntwintig kinderen uit het jeugd G-voetbal samen met de spelers de line-up voor de wedstrijd. In de rust mag een andere groep Jeugd G-voetballers hun voetbalkunsten tijdens een shoot-out laten zien.

De aanvoerdersband is voor EUR 2,50 te bestellen via www.cruyff-foundation.org. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de Johan Cruyff Foundation.
Categorie:
Tag(s):