dinsdag, 10. mei 2011 - 20:15 Update: 08-07-2014 0:58

Ajax-fan ziet liever smak geld dan landstitel

Amsterdam

(Elfvoetbal) Ajax is een onderzoek gestart naar een eigen supporter die zijn seizoenskaart ter beschikking heeft gesteld voor de laatste wedstrijd tegen FC Twente. Tegen forse betaling kunnen mensen op Marktplaats geld bieden om de kampioensfinale in de ArenA te bezichtigen.

"We zijn een onderzoek gestart, dat we deze week nog aanscherpen", vertelt een woordvoerster van de Amsterdamse club in gesprek met NuSport." We achterhalen de naam, het adres en andere gegevens van de verkopers. Als er voldoende bewijs is, dan nemen we maatregelen tegen de supporter", benadrukt de woordvoerster.

Op internet circuleren bedragen van rond de vijfhonderd euro voor het duel. De maatregelen die de Amsterdammers in gedachten hebben tegen fans kan fors genoemd worden. "Er zijn twee opties. De eerste is dat zijn seizoenskaart wordt geblokkeerd en de tweede optie is dat hij een stadionverbod krijgt voor achttien maanden", aldus de woordvoerster.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Eredivisie dat twee titelkandidaten op de laatste dag het kampioen beslissen in een rechtstreeks duel. Ajax moet winnen wil het voor de dertigste keer in haar geschiedenis landskampioen worden. FC Twente heeft aan een gelijkspel voldoende om de tweede landstitel ooit te prolongeren.
Categorie:
Tag(s):