zondag, 24. april 2011 - 21:32 Update: 08-07-2014 0:59

Ajax heeft het geluk van een kampioen: 4-1

[ELF-Voetbal] Er was een buitenspeldoelpunt voor nodig, maar Ajax won dan toch van laagvlieger Excelsior. Omdat PSV verloor bij Feyenoord lijkt de titelstrijd tussen Ajax en Twente te gaan. Die twee ploegen treffen elkaar op de laatste speeldag.

Lorenzo Ebecilio was matchwinner bij de Amsterdammers door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. Tussendoor scoorden Siem de Jong en Daan Bovenberg nog.

Ajax opende niet bepaald sprankelend, maar kwam wel vlot op voorsprong door een schot van Ebecilio. De Amsterdammers kwamen daarna goed weg toen Guyon Fernandez een vrije kopkans naast zag gaan.

Net als vorige week tegen NEC kende Ajax een periode waarin het eigenlijk nergens recht op had. Excelsior dreigde het meest na rust, kwam op 1-1 (Bovenberg) en had zowaar kansen op 1-2. Doordat die niet viel en Ajax via een uitval wél scoorde (Eriksen), kregen de Rotterdammers een flinke tik, die ze uiteindelijk niet te boven kwamen. Extra wrang was dat de aangever bij dat doelpunt, Gregory van der Wiel, buitenspel stond.

Na de 3-1 van Ebecilio was het gespeeld, al was Roland Bergkamp nog dicht bij een treffer toen hij de lat raakte. Het fraaie slotakkoord was voor Siem de Jong: 4-1.
Categorie:
Tag(s):