maandag, 4. juli 2011 - 8:57 Update: 08-07-2014 0:57

Ajax laat toch weer speler met rugnummer 14 opdraven

Amsterdam

(Elf Voetbal) Tot zijn eigen verbazing kreeg hij rugnummer 14 toebedeeld. Aras Özbilic vroeg nog of het klopte en trok het tenue toen toch maar aan.

Opmerkelijk, omdat vier jaar geleden - op de 60e verjaardag van Johan Cruijff - het Ajax-bestuur besloot als eerbetoon aan de legende, dat nooit meer een Ajacied met het rugnummer 14 zou spelen.

Tijdens het oefenduel gisteren met Buitenpost verscheen Özbilic plots met nummer 14 op het veld, zo zag het Algemeen Dagblad. De aanvaller later op Ajax TV: "Ik zag in de rust dat ik dat nummer kreeg en vroeg of het klopte. Ze zeiden ja, en toen heb ik 'm maar aangedaan. Maar ik denk dat het eenmalig is geweest", aldus Özbiliz, die normaliter het nummer 23 draagt.

Trainer Frank de Boer was het ook opgevallen. "Ik wist niet eens dat dat mocht", zo reageerde hij. "Toch leuk om te zien, moet ik zeggen."

Rest de vraag of het een onschuldige fout van de club betreft of een steek onder water van het nog zittende bestuur, dat onder voorzitter Uri Coronel op voet van oorlog leeft met clubhervormer Cruijff.

Cruijff zelf geeft weinig om het niet meer vergeven van het rugnummer. Vier jaar geleden reageerde hij op z'n bekende toon op het idee van het Ajax-bestuur. "Dat is toch geen eerbetoon? Je moet juist altijd je beste speler met nummer veertien laten spelen", zei hij destijds in De Telegraaf.
Categorie:
Tag(s):