vrijdag, 26. augustus 2011 - 23:35 Update: 08-07-2014 0:57

Ajax legt Vitesse na rust over de knie

Amsterdam

(Elfvoetbal) In een bijzonder sfeervolle ArenA heeft Ajax Vitesse vrijdagavond met 4-1 verslagen. De ploegen gingen weliswaar met 0-0 rusten, na rust brak Eriksen de wedstrijd open met een prachtig schot, waarna Ajax makkelijk verder ging met scoren.

Vitesse begon de wedstrijd met leuk spel, maar al snel ging Ajax steeds meer druk zetten op het doel van de Arnhemmers. Zo belandde een rebound van Boerrigter na een kwartier op de paal, na een sterke actie van Eriksen.

De ploeg van Van den Brom, die vorig jaar in de ArenA met ADO 1-0 won, was heel dicht bij een treffer toen Bony een scherpe voorzet binnen leek te werken, ware het niet dat Alderweireld vlak voor de lijn de bal wegknalde.

Na rust zette Eriksen de druk van Ajax om in een doelpunt, door van de rand van het zestienmetergebied de bal schitterend in de kruising te krullen. Tien minuten later volgde opnieuw een mooi doelpunt van de Amsterdammers: een prachtige pass over veertig meter van Alderweireld werd goed aangenomen door Boerrigter, die er daarna 2-0 van maakte.

Vitesse had nauwelijks afgetrapt, of het mocht dat weer doen, omdat Sigthorsson goed wegliep en daardoor een prima voorzet van Van der Wiel vrij binnen kon schieten. De IJslandse spits vergrootte de feestvreugde in de ArenA met de 4-0, een afstandsschot.

Toch zal Kenneth Vermeer met gemengde gevoelens op deze vrijdagavond terugkijken, omdat hij voor de achtste keer op rij geen 'clean sheet' haalde. In de laatste officiële speelminuut leidde Vertonghen met gemakzuchtig geklungel een de 4-1 in. Bony raakte nog wel de paal, maar daarna kon Büttner binnenwerken.
Categorie:
Tag(s):