vrijdag, 25. maart 2011 - 14:20 Update: 08-07-2014 0:59

Ajax-selectie zwijgt over circus rondom Cruijff

Amsterdam

(Elfvoetbal) Maarten Fontein, voormalig directeur van Ajax, concludeert dat Rik van den Boog zijn eigen adviezen in de wind slaat en is hier zeer verbaasd over.

UPDATE:14.00 uur
Bij Ajax wilde niemand van de selectie vrijdag reageren op de ontwikkelingen rond Johan Cruijff. "De trainer wil niks zeggen en de spelers mogen niets zeggen", aldus een woordvoerder van de Amsterdamse club. "Verder houden we het bij de verklaring van donderdagavond."

Frank de Boer trainde vrijdagochtend besloten


Eerdere berichtgeving
"Van den Boog had zitting in het technisch platform van Johan Cruijff. Dus heeft hij klaarblijkelijk ingestemd met de adviezen van dat platform", redeneert de oud-directeur, die van 2005 tot en met 2008 de voorganger was van Van den Boog.

"Johan vertolkt de mening van liefhebbers binnen Ajax", vervolgt Fontein tegenover RTVNH. "Hij heeft nu zijn hand uitgestoken samen met anderen. Bedenk wel dat dit geen solistische actie van Cruijff is."

Fontein benadrukt dat een polarisatie binnen Ajax slecht is voor de Amsterdamse club: "Johan stopt nu niet. Men moet zich nu intern gaan betraden. De club kent een ingewikkelde structuur, misschien dat een algemene ledenvergadering uitkomst kan bieden."
Categorie:
Tag(s):