zondag, 13. februari 2011 - 16:54 Update: 08-07-2014 1:00

Ajax snijdt zichzelf lelijk in de vingers bij Roda JC: 2-2

Kerkrade

(Elfvoetbal) Ajax heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen in de strijd om het kampioenschap.

De Amsterdammers speelden bij Roda JC met 2-2 gelijk na een 0-2 voorsprong. Mounir El Hamdaoui kon alsnog de overwinning binnen slepen, maar miste na 88 minuten een penalty.

Ajax had het zich veel makkelijker kunnen maken in Kerkrade, als met een 0-2 stand de rust was bereikt. De Amsterdammers waren in de veertig minuten heer en meester en die krachtsverhouding werd uitgedrukt in twee goals.

Na twaalf minuten rondde Miralem Sulejmani handig af met rechts, nadat Christian Eriksen hem had bediend met een slim passje. En na iets meer dan een half uur kopte Siem de Jong raak, nadat een schot van Sulejmani van richting was veranderd. Roda had tot die tijd weinig te vertellen, maar profiteerde meteen van een foutje bij Ajax. Maarten Stekelenburg leverde de bal in bij Ruud Vormer, die stuurde Willem Janssen weg, die op zijn beurt Mads Junker een niet te missen kans bood: 1-2.

Uit het niets rook de ploeg uit Kerkrade dat er meer in zat en sloeg ineens de paniek toe bij de Amsterdammers. Mads Junker zag na rust twee keer zijn inzet van de lijn worden gehaald door De Jong, die later aan de andere kant Przemyslaw Tyton de 1-3 zag voorkomen.

Naarmate de tweede helft vorderde was de gelijkmaker echter dichterbij dan een uitbreiding van de score in Ajax' voordeel. Eyong Enoh kopte en knal van Ruud Vormer van de lijn en een inzet van Jimmy Hempte verdween via de lat over het doel van Stekelenburg.

Toch bleef Roda geloven in de verdiende gelijkmaker en acht minuten voor tijd viel die dan ook. Anouar Hadouir krulde op prachtige wijze een vrije trap achter Stekelenburg en zorgde voor 2-2. Bijna leek alle moeite voor niks, toen Jack van Hulten een zeer dubieuze strafschop gaf na een vermeende handsbal van Arnaud Sutchuin-Djoum. Maar Tyton pakte de penalty van El Hamdaoui en kroonde zich tot de held van Kerkrade.
Categorie:
Tag(s):