donderdag, 8. december 2011 - 11:52 Update: 08-07-2014 0:55

Ajax toch door naar Champions League?

Amsterdam

(Elf Voetbal) Zou Ajax dan toch nog doorgaan naar de knock-out fase in de Champions League? Er gluurt tenminste een sprankje hoop. Want die 1-7 van Olympique Lyon bij Dinamo Zagreb... Dat riekt naar...

Uit de wedstrijd bleek dat de Franse ploeg vooral na rust geen strobreed in de weg werd gelegd om veel te scoren. Doelman Ivan Kelava dook wel erg opzichtig over ballen heen, verdedigers stopten wel erg plotseling in hun sprint terugwaarts richting in eigen doel en de knipoog zei eigenlijk alles. Nadat Lyon op een 1-5 voorsprong kwam, wilde Bafetimbi Gomis de bal snel uit het doel halen.

Dat het helemaal noodzaak was, bleek uit het gebaar van Domagoj Vrba. De blonde verdediger van de Kroaten knipoogde opzichtig richting de Franse aanvaller. De NOS legde het bewuste beeld haarfijn vast. NOS-analist en oud-voetballer Youri Mulder sloot sportieve fraude niet uit en op twitter regende het vervolgens reacties en was 'omkoping' even het trending topic.

Maar ook verschillende andere punten wezen op mogelijke omkoping. Buiten de hierboven genoemde feiten en de twee afgekeurde glaszuivere doelpunten van Ajax, blijkt Olympique Lyon zeer moeilijk te kunnen scoren. Slechts twee keer in vijf duels. Nu plotseling vier keer binnen zeven minuten. Bij de 1-6 en 1-7 wordt er zelfs helemaal niet meer gejuicht. Net of de spelers weten dat de buit al binnen is. En in het laatste kwartier stokt de productie plotseling, terwijl Dinamo Zagreb met een speler minder op het veld staat.

Naast het beeld van een knipogende Vrba circuleert er ook een bankafschrift van Lyon, dat 2,1 miljoen betaald zou hebben aan Dinamo Zagreb in ruil voor de overwinning. Ook gaan er geruchten op internet dat voorzitter Zoran Mamic zich heeft laten omkopen. Dit lijkt zeker een vervolg te gaan krijgen.
Categorie:
Tag(s):