donderdag, 24. februari 2011 - 20:53 Update: 08-07-2014 1:00

Ajax verliest arbitragezaak tegen Van der Zee

(Elfvoetbal) Ajax heeft de arbitragezaak tegen hoofdscout Hans van der Zee verloren. De arbitragecommissie van de KNVB stelde de Amsterdammers donderdagavond in het ongelijk en dus moet het Van der Zee weer in dienst nemen.

Ajax zette Van der Zee op non-actief, omdat de hoofdscout zich onmogelijk hebben gemaakt op de werkvloer. Van der Zee was het niet met deze beslissing eens en spande een arbitragezaak aan. Daarin werd vorige week woensdag flink met modder gegooid van beide kanten.

Van der Zee zou ondermeer gebrekkig communiceren en verkeerde aanbevelingen hebben gedaan. De hoofdscout had Rik van den Boog op zijn beurt een griezel en een leugenaar genoemd. Ajax stelde daarop dat 'ontbinding van het contract onvermijdelijk' was. Van der Zee stelde dat hij 'graag onderdeel wilde blijven uitmaken van het scoutingsapparaat van Ajax'.

Vraag is nu of Van der Zee daadwerkelijk terugkomt bij Ajax en in welke vorm hij dan werkzaam blijft bij de Amsterdammers. De club wil de functie van hoofdscout namelijk schrappen.
Categorie:
Tag(s):