woensdag, 13. april 2011 - 14:13 Update: 08-07-2014 0:59

Ajax-voorzitter Coronel wil puntenaftrek bij scanderen 'Joden'

Amsterdam

(ElfVoetbal) Ajax-voorzitter Uri Coronel wil dat het is afgelopen met kwetsende spreekkoren over Joden in stadions.

De scheidende voorzitter is voorstander van een voetbalwet die clubs punten in mindering brengt, als de supporters kwetsende teksten scanderen. Dit zei hij tijdens een debat in het Joods Historisch Museum.

"Een goed gesprek over deze zaak heeft geen zin. Harde maatregelen wel", zegt Coronel over het probleem. Volgens hem kan een strenge voetbalwet uitkomst bieden. "Dat zou zeker helpen, ook als je die consequent toepast. En dan moet je ook van voetbalclubs verlangen dat ze wedstrijden staken en punten in mindering brengen. Maar daar heb je ook de hele voetbalwereld voor nodig. Ik zou daar in ieder geval voorstander van zijn."

De voorzitter heeft zelf ook geprobeerd de term 'Joden' te verbieden bij zijn club, maar bereikte niets met zijn pogingen. "Nee, dat lukt me niet. Zij zeggen gewoon: 'Luister eens, het is onze Geuzennaam en omdat anderen daar walgelijke consequenties aan verbinden, kun je van ons niet verlangen om daar mee op te houden'. En dat is mij dus niet gelukt. Dit zijn keiharde hardcore supporters, duizenden, en die raken echt niet onder de indruk als ik zeg: 'Jongens, hou nu op'. Dan moet het echt met harde hand en over die middelen beschik ik niet", aldus Coronel.
Categorie:
Tag(s):