donderdag, 21. juli 2011 - 10:54 Update: 08-07-2014 0:57

Ajax zet Brøndby overtuigend opzij: 0-3

Amsterdam

(Elf Voetbal) Ajax heeft in een oefenwedstrijd tegen het Deense Brøndby een eenvoudige overwinning behaald. De dertigvoudig landskampioen won op bezoek in Denemarken met 0-3.

Frank de Boer positioneerde Kenneth Vermeer onder de lat en bombardeerde Theo Janssen tot aanvoerder. De Ajacieden hadden in het eerste bedrijf een aanzienlijk veldoverwicht. Nadat Kolbeinn Sigthorsson en Janssen doelman Stephan Andersen op hun weg vonden, was het na 38 minuten spelen wel raak. Sigthorsson rondde een voorzet van Miralem Sulejmani knap af: 0-1.

Na rust kwamen de gastheren feller uit de startblokken. Ajax-doelman Vermeer moest enkele keren redding brengen bij Deense inzetten. Toch verdubbelde Ajax - na 54 minuten spelen - de marge. Nieuwe aanwinst Thulani Serero speelde zichzelf vrij en rondde af. Tien minuten later scoorde Lorenzo Ebecilio het derde Amsterdamse doelpunt en was de wedstrijd definitief gespeeld.