maandag, 7. november 2011 - 23:19

Ajax zet nog steeds in op Van Basten als nieuwe voetbaldirecteur

(Elf Voetbal) Ajax hoopt nog steeds op Marco van Basten als nieuwe voetbaldirecteur. Johan Cruijff is deze week in Nederland voor besprekingen met zijn collega-commissarissen.

Al zal El Salvador met de commissie eerst de vertrouwensbreuk binnen de raad van commissarissen moeten zien te lijmen. Zolang de mogelijkheid bestaat dat Van Basten alsnog toetreedt tot de clubdirectie, benadert de regerend landskampioen geen alternatieve kandidaten, zo meldt Voetbal International.

De aanstelling van Van Basten leek vorige maand nog slechts een formaliteit, totdat er tijdens de afrondende gesprekken onenigheid ontstond. Van Basten kon zich niet vinden in het voorstel van Cruijff om een technische adviesraad aan te stellen. Onder de noemer 'dat er telkens nieuwe eisen werden gesteld' en Cruijff deadlines liet lopen, zegde Van Basten het verzoek af.

De ledenraadscommissie, bestaande uit Keje Molenaar, Hennie Henrichs, Cees van Oevelen, Hein Blocks en Cees Vervoorn, hoopt deze week alsnog tot een oplossing te komen in dit conflict. Cruijff arriveerde vanavond (maandag) in Amsterdam en heeft deze week een aantal gesprekken over de ontwikkelingen bij Ajax in zijn agenda staan.
Categorie:
Tag(s):