donderdag, 4. augustus 2011 - 10:50 Update: 08-07-2014 0:27

Al meer dan 100.000 bezoekers voor Máxima op Het Loo

Apeldoorn

Al ruim 110.000 mensen hebben vanaf begin mei de tentoonstelling over prinses Máxima op Paleis Het Loo in Apeldoorn bezocht, die daarmee als zeer succesvol kan worden beschouwd. Dit heeft het Nationaal Museum Apeldoorn donderdag laten weten.

De populariteit van de prinses en de enorme belangstelling rond haar 40-ste verjaardag dragen bij aan dit resultaat. Nog precies vier weken is er de mogelijkheid deze unieke expositie te bezoeken.

De expositie ‘Máxima, 10 jaar in Nederland’ belicht zowel de plaats van de prinses in de Koninklijke Familie als de verschillende maatschappelijke functies die zij gedurende de afgelopen tien jaar in onze samenleving vervulde.

In de tentoonstelling worden aan de hand van vele kleurrijke foto’s en filmbeelden allerlei gebeurtenissen in herinnering gebracht. Daarnaast is er bekende kleding te zien, getypeerd door haar modieuze eigen stijl, waaronder de prachtige trouwjurk van ontwerper Valentino, galakleding, de Natan-outfit met spijkerjasje en rode baret en het ‘postzakpakje’ van Jan Taminiau.

De tentoonstelling ‘Máxima, 10 jaar in Nederland’ is nog tot en met 4 september aanstaande te zien op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Op de woensdagen in augustus is bovendien het dak van het paleis toegankelijk voor publiek, voor een weids uitzicht over de paleistuin en het omliggende park.
Categorie:
Tag(s):