vrijdag, 14. januari 2011 - 7:56

Albert Heijn (83) in Engeland overleden

Zaandam/Pudleston

Albert Heijn, ex-voorzitter van de raad van bestuur van Ahold, is donderdagavond in zijn woonplaats Pudleston in Engeland op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een vriend van de familie tegenover Radio1 laten weten.

Zijn gelijknamige grootvader was de oprichter van de supermarktketen die uitgroeide tot een goed florerende multinational. De uit een Oostzaans kruideniersnest afkomstige Albert Heijn, grootvader van de 83 jaar geworden Albert Heijn, was de grondlegger van de gelijknamige supermarktketen.

Hij nam op zijn trouwdag, 27 mei 1887, de kruidenierswinkel van zijn vader Jan Heijn in de Kerkbuurt van Oostzaan over. Het werd een groot succes waardoor hij acht jaar later een filiaal kon openen in Purmerend.

Al vanaf 1895 legde Heijn zich naast de verkoop tevens toe op de productie van levensmiddelen. Zo werden in de keuken van een herenhuis in Zaandam koekjes gebakken en koffie werd gebrand achter de winkel in Oostzaan.

Heijn gaf de leiding over het bedrijf in 1920 over aan zijn zoons Jan Heijn en Gerrit Heijn, en zijn schoonzoon Johan Hille. Later zouden zijn kleinkinderen Albert en Gerrit Jan Heijn het familiebedrijf verder uitbouwen.
Provincie:
Tag(s):