donderdag, 28. april 2011 - 16:16 Update: 08-07-2014 0:27

Alberto Stegeman ontslagen van rechtsvervolging in ‘Schipholzaak’

Amsterdam

Het Gerechtshof Amsterdam heeft vandaag Alberto Stegeman ontslagen van rechtsvervolging in de zogenoemde ‘Schipholzaak’. Zowel het Openbaar Ministerie als de rechtbank veroordeelde Stegeman eerder tot een boete voor het vervalsen van een KLM-pas en het zich bevinden op verboden terrein.

Het Gerechtshof deelde de mening van de rechtbank niet en achtte het maatschappelijk belang groter is dan de gepleegde strafbare feiten en stelt Stegeman alsnog in het gelijk.

Schipholzaak
In twee afleveringen van Undercover in Nederland toonde undercoverjournalist Alberto Stegeman aan dat de beveiliging op Schiphol-Oost ernstig tekortschoot. Door een niet-functionerende toegangscontrole had Stegeman vrij spel en had hij zelfs vrij toegang tot het regeringsvliegtuig waar ook de Koningin en leden van het Koninklijk Huis mee reizen.

Alberto Stegeman: 'Dit is een overwinning voor de journalistiek. Het heeft even geduurd voordat er écht recht werd gesproken, maar ik ben zeer verheugd dat het Gerechtshof onze visie wel deelt. Er was geen ander middel om het lek in de beveiliging van Schiphol aan te tonen. Het maatschappelijk belang in deze was simpelweg te groot. Na twee jaar strijd heeft het recht gezegevierd.'
Categorie:
Tag(s):