dinsdag, 11. januari 2011 - 16:41

Alcoholgrens in de De Wolden op 18 jaar

Zuidwolde

De stimuleringsmaatregel sportkantines van de gemeente De Wolden slaat aan! Tennisclub Runa, Lawn Tennisvereniging Voorwijk, Tennisclub ’t Wold, Voetbalvereniging Dos’63, Voetbalvereniging VVAK en Korfbalvereniging ZKC’19 hebben een convenant ondertekend. De verenigingen hebben met elkaar een bereik van ruim vierhonderd jeugdleden. Met het convenant spreken de sportverenigingen af dat zij geen alcohol schenken aan jeugdleden en/of jeugdteams aan onder de 18 jaar. In ruil hiervoor ontvangt de vereniging een subsidie van de gemeente.

Wethouder Liesbeth Koster van Samenleving: “Landelijk wordt er veel gesproken over het optrekken van de leeftijdgrens voor het schenken van alcohol van 16 naar 18 jaar. Dat het in De Wolden lukt in een aantal sportkantines de leeftijdsgrens op te trekken mag als succes gezien worden.”

Het integraal alcoholbeleid van De Wolden zet in op zowel jeugd, uitgaanders en volwassenen. Onder de 16 jaar is alcoholgebruik niet toegestaan. Boven de 16 jaar dient alcoholgebruik verantwoord te gebeuren. Ouders zijn primair verantwoordelijk voor het alcoholgebruik van hun kinderen. Beroepskrachten die met jongeren te maken hebben, hebben een aanvullende verantwoordelijkheid. Een effectief alcoholbeleid zet in op alle leefgebieden van jongeren en volwassenen en is gericht op preventie, vroegsignalering, regelgeving en handhaving.
Provincie:
Tag(s):