maandag, 7. november 2011 - 11:54

Alcomobilist met nat pak gepakt

Lelystad

Een 21-jarige bestuurder uit Lelystad is zondagochtend na een korte achtervolging en een kansloze sprong in het water, aangehouden voor rijden onder invloed, niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en technische gebreken aan de auto.

Surveillerende agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.30 uur een auto slingerend rijden op de Zuigerplasdreef. Agenten gaven de auto een stopteken maar de bestuurder stopte niet. Pas na enkele honderden meters kwam de auto in het centrum van Lelystad abrupt tot stilstand waarna de bestuurder te voet vluchtte.

De agenten achtervolgden de man te voet via het Stadhuisplein naar de Neringweg waar hij het water in sprong. (gelegen in de bocht bij de Lindelaan) Nadat de man zag dat hij geen kant meer op kon werd hij door agenten op de kant geholpen en aangehouden. Onderzoek wees uit dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat hij ruim 1, 6 promille alcohol had genuttigd waar 0,2 promille de wettelijke grens is. De auto was niet APK gekeurd en vertoonde technische gebreken. De bestuurder werd na onderzoek, verhoor en opmaken processen-verbaal heengezonden. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):