zondag, 26. juni 2011 - 12:30

Alcomobilist rijdt twee honden dood in Hoogkerk

Hoogkerk

Een 44-jarige man uit de gemeente Noordenveld is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat hij een 36-jarige man uit Groningen en zijn twee honden had aangereden. Volgens de politie hebben de honden het niet overleefd.

De eigenaar van de honden liep met zijn viervoeters omstreeks 00.15 uur op de Zuiderweg toen hij van achter werd aangereden door de automobilist. Zonder zich te bekommeren om zijn slachtoffers, koos de alcomobilist het hazenpad.

Een getuigen zag het ongeval gebeuren en waarschuwde de hulpdiensten. De 36-jarige Groninger is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De beide honden overleden op de plaats van het ongeval.

De politie kon de 44-jarige man traceren omdat hij na de aanrijding zijn kentekenplaat was verloren en een verklaring van een persoon zich meldde aan het politiebureau in Groningen. De bestuurder van de auto bleek onder invloed van alcohol te zijn en is ingesloten. Het voertuig van de man is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):