woensdag, 14. september 2011 - 11:45

Alerte bewoner betrapt inbrekers: 6 arrestaties

Emmeloord

Dinsdagavond zijn vijf mannen en een vrouw in de leeftijd van 21 tot 34 jaar aangehouden nadat ze probeerden in te breken in een woning aan het Waterland.

De bewoner betrapte één van de mannen toen deze over de schutting klom en via de achterdeur probeerde binnen te komen. Toen hij de inbreker aanriep sloeg deze op de vlucht en reed in een bestelbusje weg. Het busje werd door meerdere politie-eenheden op de A-6 nabij Lelystad ingesloten en aan de kant gezet. De verdachten, afkomstig uit Chili en Spanje, zitten vast. De recherche Emmeloord heeft de zaak in onderzoek.

Een bewoner van Waterland die in zijn tuin bezig was, zag hoe een vreemde man over de schutting klom en via de achterdeur probeerde zijn woning binnen te gaan. De bewoner riep de man aan en liep naar de vreemdeling toe. Deze klom direct terug over de schutting en zette het op een lopen.
Hij stapte in een witte bestelbus en reed weg. De man belde direct
1-1-2 alarm en gaf het kenteken van de bestelbus door. Diverse politie-eenheden keken naar het busje uit waarbij een surveillanceauto de witte bus spotte op de A-6 richting Lelystad.

Met meerdere politieauto’s werd het voertuig aan de kant gehaald en alle inzittenden aangehouden. De verdachten hebben de Spaanse en Chileense nationaliteit. Het busje is voor nader onderzoek in beslag genomen. De recherche onderzoekt of de zes verdachten mogelijk betrokken zijn bij meer inbraken in de Noordoostpolder.
Provincie:
Tag(s):