maandag, 11. april 2011 - 16:32

Alfa-college waarschuwt leerlingen voor schulden

Hoogeveen

Het Alfa-college in Hoogeveen wil zijn studenten waarschuwen voor het ontstaan van schulden. Daarom heeft de school, samen met de gemeente Hoogeveen en Gemeentelijke Kredietbank (GKB), de campagne Jouw schuld = jouw schuld ontwikkeld.

Wethouder Klaas Smid was maandag aanwezig bij de aftrap van de campagne. Hij is blij met de aanpak van het Alfa-college. “Vorige week was nog in het nieuws dat scholieren minder geld te besteden hebben dan twee jaar geleden. Veertig procent van de scholieren komt soms of vaak geld tekort. Het is voor jongeren dus heel belangrijk – zeker in deze tijd - dat ze leren verantwoord om te gaan met geld.”

De campagne past in het project Hoogeveen Financieel Fit, waarin de gemeente samen met de GKB werkt aan het voorkomen van schulden, bijvoorbeeld door het aanbieden van budgetadviesgesprekken.

Maandag 11 en dinsdag 12 april zijn de themadagen voor de eerstejaars studenten Beroepsopleidende leerweg. Deze dagen zijn tevens de kick-off van het project. Een dagdeel van de themadag is ingevuld met de film 'De kale kip en de prins op de witte scooter', een financiële informatiemarkt en een workshop. Daarna worden in het kader van het vak burgerschap lessen verzorgd over omgaan met
Provincie:
Tag(s):