dinsdag, 22. maart 2011 - 19:20

Alle Arnhemse bushaltes worden rolstoelvriendelijk

Arnhem

Deze week wordt gestart met het ophogen van 167 bushaltes in Arnhem.

Mensen die afhankelijk zijn van een rollator of een rolstoel, kunnen dan beter gebruikmaken van het openbaar busvervoer. Dit geldt ook voor mensen met een kinderwagen of een boodschappenkarretje.

Door de werkzaamheden zullen in april 2012 vrijwel alle 452 bushalten in Arnhem de juiste instaphoogte hebben en toegankelijk zijn. Bij het bepalen welke bushaltes het snelst aan de beurt moeten komen, is het Arnhems Platform Chronisch zieken en Gehandicapten betrokken.

"De gemeente heeft het verbeteren van het openbaar vervoer hoog in het vaandel staan", zegt wethouder Mobiliteit Martijn Leisink. "Ik ben dan ook blij dat we met financiële hulp van de Stadsregio alle bushalten in Arnhem kunnen gaan ophogen. Door het toegankelijk maken van de bushalten, en heel belangrijk: de paden er naar toe, wordt het openbaar vervoer weer in kwaliteit verbeterd."

De Stadsregio ondersteunt de aanpak van de bushaltes in Arnhem met ruim 1,6 miljoen euro. De totale kosten zijn ruim 3 miljoen euro. Ook in omliggende gemeenten worden haltes opgehoogd. De Stadsregio verwacht dat voor 2015 in de hele regio 75 procent van de bushaltes toegankelijk zal zijn gemaakt.

Eind 2011 wil de gemeente een campagne gaan starten om ouderen en mensen met beperkingen te stimuleren meer gebruik te maken van het openbaar busvervoer. Deze campagne wordt uitgewerkt met de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de vervoerder.
Provincie:
Tag(s):