donderdag, 24. februari 2011 - 15:57

Alle bussen van Twents voorzien van camera

twente

Alle bussen van Connexxion Twents zijn nu voorzien van een camera. Dit heeft de Regio Twente bekendgemaakt.

De helft van de bussen had al een camera, de andere helft van de Twentse busvloot was voorzien van een dummy. Nu zijn alle bussen voorzien van een camera. Een goed gevoel voor de reiziger en de chauffeur.

Het Rocov, het platform van reizigers voor het openbaar vervoer, juicht de inspanning van Regio Twente en Connexxion toe om op deze manier de veiligheid in het Twentse openbaar vervoer te vergroten.

360 graden camera
Waar vroeger drie camera’s in de bus hingen om alles te kunnen overzien, is er nu één 360 graden camera ingebouwd. Met deze camera worden in één keer continue beelden opgenomen van de gehele bus. Bij een incident kan snel en eenvoudig het juiste beeld erbij worden gezocht.

Dit betekent dat er beter bewijsmateriaal is wanneer de politie de overlastgever gaat aanpakken. Ook voor de chauffeurs is het goed te weten dat er altijd opnames worden gemaakt, dit geeft ook hen een veiliger gevoel.

Connexxion laat het niet bij camera’s alleen. Een persoonlijke opvang van chauffeurs na incidenten vindt zij ook belangrijk. De kosten van dit project bedragen ruim 80.000 euro. Connexxion en Regio Twente betalen ieder de helft.

In Twente zijn de meeste reizigers tevreden over de veiligheid in het openbaar vervoer. Zij geven hiervoor gemiddeld het rapportcijfer 7,9. Hoewel het aantal incidenten in Twente gelukkig nog redelijk beperkt is, neemt de een verruwing in de omgangsvormen toe. Daarom hebben Regio Twente als opdrachtgever en Connexxion Twents als vervoerder gezamenlijk de handschoen opgepakt om het openbaar vervoer voor reiziger en chauffeur veiliger te maken.
Provincie:
Tag(s):