maandag, 3. oktober 2011 - 21:38

Alle lichamen geborgen na aanvaring op de Maas bij Cuijk

Cuijk

In de Maas bij Cuijk is vanmiddag ook het vierde lichaam gevonden in de buurt van de plek waar gisteren een speedboot op een vrachtschip botste. Dat meldde burgemeester Hillenaar van Cuijk op een persconferentie.

Gisteravond werd het eerste lichaam geborgen. Vanochtend werden nog eens twee lichamen opgedregd in de buurt van de plek waar gisteren een speedboot met zeven opvarenden op een vrachtschip botste.

Het trieste ongeval vond plaatst maandagavond rond half negen door nog onbekende oorzaak. Drie mannen wisten zichzelf in veiligheid te brengen door op het vrachtschip te klimmen. Een opvarende, vermoedelijk de schipper, werd korte tijd later dood in de speedboot aangetroffen. De gewonden werden overgebracht naar een ziekenhuis. Van de drie gewonden, ligt op dit moment nog een slachtoffer in het ziekenhuis.

De plek waar de boten zijn gebotst, mag niet harder dan 20 worden gevaren. Een paar kilometer verderop mag dat wel. Of de bestuurder van de speedboot te hard heeft gevaren, wordt nog onderzocht, zegt KLPD-woordvoerder Kruisinga. Volgens een sportvisser, die ooggetuige was, manoeuvreerden ze de speedboot rustig door de Maas, voor het noodlottige ongeval. Of er mogelijk drank in het spel is, wil de politie nog niks kwijt. Wel is bij de overlevenden en de schipper van het vrachtschip een alcoholtest afgenomen.

Begrijpelijke heftige reacties
Hevig geëmotioneerde familieleden kwamen gisterenavond naar de plek van het ongeval om zelf mee te zoeken naar hun dierbaren. De brandweer verbood hen mee te helpen.

Meerdere brandweerkorpsen uit o.a. Noord-Brabant, Limburg en Gelderland waren ter plaatse om hulp te verlenen. Eveneens waren een traumahelikopters uit Rotterdam en Volkel naar de plaats van het ongeval gedirigeerd.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. De politie heeft de speedboot uit het water gehaald en er schermen omheen geplaatst.

Het scheepvaartverkeer was sinds gisterenavond gestremd, maar zal na de vondst van het laatste slachtoffer weer langzaam op gang komen.
Provincie:
Tag(s):