woensdag, 30. november 2011 - 17:18

Almeerders veroordeeld tot 8 jaar cel voor beroven bejaarden

Almere/Lelystad

Twee 18-jarige Almeerders zijn door de rechtbank Zwolle-Lelystad veroordeeld tot 8 jaar cel. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Zij stonden twee weken geleden terecht vanwege verdenking van de berovingen en afpersingen van drie hoogbejaarde vrouwen, die allen in Almere woonden. De Officier van Justitie had tegen de twee ook 8 jaar geëist.

De rechtbank heeft de verdachten veroordeeld, ondanks het feit dat de twee zijn blijven ontkennen. De rechtbank vond echter voldoende bewijs in de aangiften, de verklaringen van een aantal getuigen die de verdachten weg hebben zien lopen en getuigen die verklaarden van de verdachten zelf over de overvallen te hebben gehoord. Ook heeft een derde, nog minderjarige, verdachte belastend verklaard.

De rechtbank rekent het de verdachten zwaar aan dat zij zeer berekenend te werk zijn gegaan, gewelddadig waren, de slachtoffers zeer veel leed hebben toegebracht en gevoelens van onveiligheid hebben veroorzaakt in de buurt. Ook neemt de rechtbank hen kwalijk dat zij op geen enkele wijze hun verantwoordelijkheid voor de gedragingen hebben genomen.

De derde verdachte is tot 100 uur werkstraf waarvan 40 uur voorwaardelijk veroordeeld wegens heling. Bij hem in huis zijn weggenomen sieraden aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):