zondag, 8. mei 2011 - 11:14 Update: 08-07-2014 0:59

Almere City huilt, maar wil binnen jaar weer terugkeren

Almere

(Elfvoetbal) Almere City FC wil zo snel mogelijk terugkeren in de Jupiler League. Als het aan directeur Raymong Groenteman ligt gebeurt dat volgende zomer alweer.

De Almeerse club degradeerde vrijdagavond na een nederlaag bij FC Den Bosch (0-1) naar de Topklasse. "We wisten dat dit kon gebeuren, maar er is tot het laatst gestreden terwijl iedereen ons acht weken geleden eigenlijk al had afgeschreven. We willen nu zo snel mogelijk terug en gaan beginnen met opbouwen", aldus Groenteman in Almere Vandaag.

"We hebben met Dion Malone, Mikhail Rosheuvel, Jonathan Robertson, Erwin Friebel en Mitchell Burgzorg nu nog vijf spelers onder contract. De komende week gaan we kijken hoe we de rest van het team gaan samenstellen voor volgend jaar. Burgzorg kan overigens weg. En als er andere clubs komen voor een van die overige spelers dan sta ik daar voor open, maar er hangt wel een prijskaartje aan."

Er bestaan nog wel een tweetal kansen dat Almere City FC volgend jaar alsnog in de Jupiler League uitkomt. Zo is FC Oss de enige gegadigde om te promoveren en moeten zij nog kampioen worden. Bovendien dreigt RBC Roosendaal failliet te gaan. "Maar daar ga ik allemaal niet van uit. We zijn gedegradeerd. Klaar uit", aldus een resolute directeur.
Categorie:
Tag(s):