maandag, 20. juni 2011 - 17:07

Almere verheugd over snelle start verbetering bereikbaarheid

Almere

De gemeente Almere is verheugd over de snelle start van de werkzaamheden die zullen leiden tot een structurele oplossing van een van de grootste problemen van de stad: de bereikbaarheid over de weg.

Strat december 2011
In december start de uitvoering van het project Schiphol-Amsterdam-Almere. Aan de oostkant van Amsterdam begint de aannemer met de verdubbeling van de A10 en de A1.

Wethouder Adri Duivesteijn: “De verbetering van de bereikbaarheid van Almere gaat nu echt beginnen. Voor Almere is dat een historisch moment. In maart ondertekende minister Schultz van Haegen het Tracébesluit A1/A6/A9/A10. In december start de uitvoering. Dat is, gezien de lange tijd waarin grote projecten doorgaans van de grond komen van een bijna on-Nederlandse snelheid. Voor die snelheid is een compliment op z’n plaats is. Een goede bereikbaarheid van de regio is ook voor het kabinet een prioriteit. Er komt nu een einde aan de lange, lange files en alle ergernis die daar bijhoort. Almere wordt nu ook veel beter verankerd in de metropoolregio Amsterdam. En dat is hard nodig. We hebben altijd gepleit voor een samengaan van groei van de stad en de aanleg van infrastructuur. Het is nu onomkeerbaar. Aan het eind van dit jaar gaat de schop de grond in.”

Uitbreiding
In december start de aannemer op de ringweg rond Amsterdam tussen de knooppunten Amstel en Watergraafsmeer en de A1 tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Diemen. De weg wordt hier uitgebreid van 2x3 naar 2x4 rijstroken.

Er komt een parallelbaan tussen het knooppunt Watergraafsmeer en aansluiting S113 (Middenweg). Ook worden brede vluchtstroken aangelegd, zodat bussen eventuele files voorbij kunnen rijden. Ook ontstaat er de mogelijkheid om van Almere tot Schiphol geheel via een wisselstrook te rijden.

Schiphol-Amsterdam-Almere
Het project Schiphol-Amsterdam-Almere bestaat uit vijf deeltrajecten. Na de start van de A10-Oost/A1, start het proces van aanbesteding voor het traject A1/A6. Dit traject loopt van knooppunt Diemen tot Almere Haven Dreef.

De overige drie delen zijn de A9 knooppunt Diemen tot en met knooppunt Holendrecht-Noord, de A9 knooppunt Holendrecht-Zuid tot knooppunt Badhoevedorp en als laatste de A6 van Hoge Ring tot Almere Buiten-Oost.
Provincie:
Tag(s):