zondag, 15. mei 2011 - 17:54

Amsterdam op zijn kop na landskampioenschap Ajax

Amsterdam

De binnenstad van Amsterdam is afgeladen met een uitzinnige menigte die de winst van de landstitel door Ajax willen vieren. Op het Leidseplein was tijdens de wedstrijd afgeladen met fans die gezamenlijk de wedstrijd volgde

De politie in de Hoofdstad heeft enkele straten rondom het Museumplein afgesloten om de menigte in goede banen te leiden.

Omstreeks 19.20 uur werden de spelers van Ajax gehuldigd op het Museumplein. Met veel vuurwerk feliciteerde burgemeester Eberhard van der Laan Frank de Boer met het behalen van de landstitel. Van der Laan zei 'Amsterdam maak er een mooi feest van'.

En een mooi feest is het tot nu toe in Amsterdam. Op enkele vernielingen na, heerst er een ontspannen sfeer in de Hoofdstad. Naar schatting tachtigduizend fans zijn op of rond het Museumplein.

Update 22.00 uur
De politie meldt dat er 46 aanhoudingen verricht tijdens de festiviteiten.

Update 21.30 uur
Volgens de politie Amsterdam is het Museumplein zo goed als leeg.

Update 21.00 uur
Bij de huldiging zijn een aantal personen gewond geraakt. Een aantal fans kwam in de verdrukking in de mensenmassa.

De politie spreekt over een rommelige sfeer rond het Museumplein. Vooral door het overmatig gebruikt van alcohol zijn er onverlaten die met stenen en glas gooien. Eveneens zijn er enkele vechtpartijtjes ontstaan. Om de rust te laten weerkeren, heeft de politie enkele aanhoudingen verricht.
Provincie:
Tag(s):