maandag, 5. december 2011 - 13:09

Amsterdam:geen geld voor nieuwjaarsreceptie

Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft besloten om de nieuwjaarsreceptie in het Concertgebouw dit jaar voor de tweede keer niet door te laten gaan. 'Omdat de financiële situatie waarin de gemeente zich bevindt niet is verbeterd maar eerder is verslechterd, moeten er keuzes worden gemaakt', meldt de gemeente.

Burgemeester Van der Laan wil met deze beslissing laten merken dat de gemeente het geld liever besteedt aan Amsterdammers die de steun van de gemeente het hardst nodig hebben.

200.000 euro
Elk jaar komen er op de nieuwjaarsreceptie van de burgemeester en wethouders zo'n 2000 gasten. Dit zijn veelal bestuurders vanuit Den Haag, andere gemeenten en directeuren van belangrijke Amsterdamse instellingen. De nieuwjaarsreceptie in het Concertgebouw kost rond de 200.000 Euro.

Ook geen nieuwjaarsreceptie diensten
De gemeentesecretaris heeft ook de gemeentelijke diensten opgedragen om dit jaar geen nieuwjaarsrecepties voor externe relaties te organiseren. Als er om specifieke redenen tóch aanleiding is om dit te doen, dan moet een dienst daarvoor toestemming vragen aan het college.

Het college stelt dat een sobere nieuwjaarsbijeenkomst voor eigen medewerkers wel mogelijk is. Het college roept ook de stadsdelen op om deze lijn te volgen.
Provincie:
Tag(s):