woensdag, 27. april 2011 - 18:31

Amsterdams duo aangehouden voor overval juwelier Scheich

Groningen

Met de aanhouding van een 19- en een 21-jarige man uit Amsterdam, denkt de regiopolitie Groningen de overval op juwelier Scheich in de Oosterstraat te hebben opgelost.

Vorig jaar oktober kwamen drie mannen de winkel binnen en bedreigden de juwelier met een vuurwapen. Ze gingen ervandoor met een grote hoeveelheid sieraden. Buiten bedreigden de overvallers enkele voorbijgangers. Ze vluchtten op een bromfiets.

Aanhouding

De politie kwam de verdachten op het spoor op basis van uitgebreid rechercheonderzoek. Eind maart kon de politie beide overvallers in Amsterdam aanhouden. Een derde verdachte kon nog niet worden aangehouden. Bij de diverse doorzoekingen werd niets van de buit teruggevonden.

Zwijgrecht

De verdachten beriepen zich tijdens het politieverhoor op hun zwijgrecht. Het onderzoek naar de derde overvaller wordt voortgezet.

Landelijke bende

Het Roofcoördinatieteam heeft in deze zaak nauw samengewerkt met haar collega's in Amsterdam. Het aangehouden duo maakt deel uit van een bende van vijf, die wordt verdacht van overvallen en andere strafbare feiten in heel Nederland.
Provincie:
Tag(s):