maandag, 19. september 2011 - 22:04

André Kuipers: 'Ik ga dit jaar nog de ruimte in'

Noordwijk

André Kuipers gaat hoe dan ook de ruimte in. Een aantal media berichtten dat na de mislukte Progress-lancering in augustus de lancering ISS met Kuipers niet meer gaat, maar dat is onjuist, aldus Kuipers.

''Van afstel is helemaal geen sprake. Natuurlijk ga ik naar het ISS. Ik weet zelf alleen niet precies wanneer. Veel journalisten willen de eerste zijn die de nieuwe datum naar buiten brengt. Dan hebben ze een primeur. Dat leidt tot gekke situaties. Dat ik in de media verneem wanneer ik zou vliegen, terwijl het management van ESA en NASA een heel andere datum noemt is opmerkelijk.''

Vooralsnog is de lancering niet eerder dan 20 december. De exacte datum kan nog schuiven zoals het eenmaal in de ruimtevaart werkt.

De motoren van de ISS worden momenteel volop getest en daar hoeft Kuipers gelukkig niet bij te zijn. Vervelen hoeft de Nederlandse astronaut zich niet. Twee van die drie weken zijn inmiddels alweer vol gepland met refreshers in Keulen en Houston. Het gaat om trainingen die Kuipers al een tijd geleden heeft gedaan.
Provincie:
Tag(s):