vrijdag, 29. april 2011 - 8:55

André Rouvoet stapt uit Tweede Kamer

Den Haag

Na 17 jaar in de politiek neemt André Routvoet afscheid van de Tweede Kamer. Dit meldt de politicus op Twitter. Rouvoet is sinds de oprichting van de ChristenUnie, elf jaar geleden, het gezicht geweest van de partij.

Ook legt Rouvoet zijn functie als fractievoorzitter neer en zal worden opgevolgd door Arie Slob die nu nog vice-fractievoorzitter is. Blokuis laat namens het bestuur van de ChristenUnie weten blij te zijn dat Arie Slob verkozen is tot nieuwe fractievoorzitter. Blokhuis: 'Het bestuur heeft het volste vertrouwen in Arie Slob als fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Met Arie Slob krijgt de partij een politiek leider die heeft laten zien hoe hij opereert als Kamerlid en als fractievoorzitter.'

André Rouvoet zal op dinsdag 17 mei afscheid nemen van de Tweede Kamer en op zaterdag 14 mei van de partij op het ChristenUnie-congres in Ede.

Rouvoet gaf vrijdag in een persconferentie een toelichting op zijn vertrek. Eén van deze redenen isdat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn gezin, familie, vrienden, de kerkelijke gemeente en meer tijd heeft voor zijn hobbies met name het lezen van boeken.
Provincie:
Tag(s):