donderdag, 15. september 2011 - 18:03

Angst, dwang en fobie niet langer geheim

Amsterdam

Op 21 september begint de jongerencampagne Stop je Angst.

De stichting Angst Dwang en Fobie lanceert een website, www.stopjeangst.nl, speciaal voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud. Op de site staan onder andere verhalen over angststoornissen, filmpjes en een test waarop jezelf kunt zien of je erge last hebt van angst en wat je daar aan kan doen.

Volgens de stichting heeft 2 tot 6 procent van de Nederlandse kinderen en jongeren in Nederland heeft een angststoornis of angstklachten. Vaak houden jongeren de klachten lang geheim, willen niet gek gevonden worden en modderen zo verder. Dit kan tot gevolg hebben dat relatief kleine angststoornissen uitgroeien tot zo’n groot probleem dat iemand er dagelijks last van heeft. Dit kan zelfs leiden tot schooluitval en grote eenzaamheid.

Jongeren die een angst of dwangstoornis hebben of hadden, zoeken informatie op internet. Tot voor kort was er voor deze doelgroep geen geschikte website. Met Stopjeangst.nl wil de ADF stichting jongeren handvatten bieden om met hun problemen om te gaan en ervaringen te kunnen delen met andere jongeren met dezelfde problematiek.
Provincie:
Tag(s):