woensdag, 1. juni 2011 - 23:48

Angst om confrontatie Hells Angels met motorclub Satudarah

Alphen aan den Rijn

De gemeente heeft de vergunning ingetrokken voor de Alphense Chopperdag die gepland stond voor zondag 5 juni a.s. Reden om de vergunning in te trekken zijn de aanwijzingen van politie en justitie dat er ongeregeldheden dreigen tussen rivaliserende motorclubs.

De politie heeft informatie dat rivaliserende motorclubs aanwezig zullen zijn bij de Alphense Chopperdag. De inschatting is dat dit zal leiden tot ongeregeldheden. Burgemeester Bas Eenhoorn laat weten: "De informatie die ik van politie en justitie heb gekregen over de dreigende verstoring van de openbare orde door rivaliserende motorclubs is dermate serieus, dat ik genoodzaakt ben de vergunning in te trekken. De Chopperdag trekt veel bezoekers. De veiligheid van deze bezoekers heeft de hoogste prioriteit, daarom is dit besluit de enige optie."

De Alphense Chopperdag
Dit jaar zou de zesde editie worden georganiseerd door Red Skulls Motorclub Alphen. De de Alphense Chopperdag zou worden georganiseerd door motorclub Red Skulls. Dat is een erkende supportclub van de Hells Angels.

Tijdens de Chopperdag komen veel bezoekers uit Alphen aan den Rijn maar ook uit de regio naar de gemeente om de motoren te bewonderen. Jaarlijks trekt het evenement veel bezoekers.

Burgemeester Krikke van Arnhem verbood de Arnhemse Harley Davidsondag afgelopen zondag omdat er vrees was voor een confrontatie tussen de Hells Angels en motorclub Satudarah.
Provincie:
Tag(s):