maandag, 10. januari 2011 - 9:22 Update: 08-07-2014 1:01

'Anita is geen linksback, jammer van Mido, Suárez niet zeker'

Amsterdam

(Elf Voetbal) En weer verschilt Frank de Boer duidelijk van mening met zijn voorganger Martin Jol. Waar eerst duidelijk werd dat de door Jol aangetrokken Mounir El Hamdaoui, Mido, André Ooijer en Teemu Tainio niet op veel speeltijd hoeven te rekenen onder de huidige Ajax-coach, vindt De Boer nu Vurnon Anita helemaal geen linksback.

Dat terwijl Anita onder Jol uitgroeide tot vaste linksback van Ajax en zelfs even international was op die plek. Onder De Boer hoeft hij niet op die plaats te rekenen.

"Vurnon is een heel multifunctionele voetballer en ik heb hem tegen HSV als middenvelder en rechter vleugelverdediger benut. Hij is in mijn ogen geen linksback", aldus de trainer in De Telegraaf, die aan Urby Emanuelson en Daley Blind de voorkeur geeft. "Ik wil daar iemand hebben staan, die de bal met links beter kan controleren", sprak de coach. De Boer zette eerder ook al Christian Eriksen op nummer tien, terwijl Jol hem meer als vleugelspeler gebruikte.


De Boer is het echter op sommige vlakken ook eens met zijn voorganger. Zo is de trainer in de ochtendkrant niet te spreken over het opstappen van Mido. "Zijn vertrek verbaast me. Ik heb mijn vertrouwen in hem uitgesproken. Mits fit is hij een Ajax-nummer 9 die wij in gedachten hebben." Met El Hamdaoui, die tegen HSV nog aan de kant bleef, zijn alle plooien glad gestreken. "De kans dat dit soort jongens aan spelen toekomt, is groot, omdat ze veel kwaliteit hebben. Je kunt het niet met elf man, maar hebt 22 of 23 spelers nodig. En Mounir maakt daar onderdeel van uit."

Hoewel Luis Suárez zelf uitgaat van een langer verblijf in de ArenA, durft De Boer een vertrek in januari niet helemaal uit te sluiten.
Categorie:
Tag(s):