zondag, 10. juli 2011 - 15:29 Update: 08-07-2014 0:57

Anky van Grunsven met Salinero tweede

Tijdens de World Dressage Masters in het Zweedse Falsterbö is amazone Anky van Grunsven tweede geworden met haar paard Salinero. 'Ik heb mijn kruid te vroeg verschoten. Tijdens de donderdagavond training waren Salinero en ik in bloedvorm', aldus Van Grunsven.

'In de Grand Prix op vrijdag reed ik zelf slecht en in de Kür gooide Salinero zijn tong over het bit tijdens de galoponderdelen. De laatste keer dat een paard dit bij me deed was in 1988 tijdens de Olympische Spelen van Seoul met Prisco. Fouten die voortkomen uit gebrek aan wedstrijdritme', relativeerde Anky van Grunsven.

Naast Anky van Grunsven reed ook Christa Laarakkers (Winschoten) in de Grand Prix en zij eindigde met Divoza Horseworld Ovation (Cabochon x Apollonios xx) als negende, terwijl Aat van Essen (Heerde) met Premier (Jazz x Ulft) op de twaalfde plaats eindigde, en dat was één plaatsje beter dan Jenny Schreven (Weert) met Krawall (Focus x Roemer). Christa Laarakkers mocht samen met Anky van Grunsven van start gaan in de WDM Kür en eindigde daarin als zevende met een score van 69.950%. Schreven en Van Essen gingen met Krawall en Premier van start in de Moorlands Grand Prix Special en eindigden daarin als tweede en als vijfde.
Categorie:
Tag(s):