zaterdag, 2. juli 2011 - 12:26

Anonieme tip- en informatielijn voor vermiste Mary-Anne Goossens

Vanaf zaterdagochtend is er een anonieme tip- en informatielijn operationeel in zowel Spanje als Nederland. De lijn is bedoeld voor mensen die wel een tip willen achterlaten, maar het niet prettig vinden om direct met de politie in contact te komen.

Via een keuzemenu kan men een bericht achterlaten, wat vervolgens volledig anoniem bij de familie van de vermiste vrouw terecht komt.

Fritz en Jantje Korten (zoon en dochter van Mary-Anne) vertrekken zaterdagochtend met een aantal vrienden opnieuw naar Nerja om de zoektocht voort te zetten.

Doel van hun vertrek is onder andere het verspreiden van vermissingposters met daarop het nieuwe telefoonnummer van de tip- en informatielijn. De afgelopen twee dagen zijn Fritz en Jantje in Nederland geweest om bij te komen van een emotioneel heftige periode en om familie en vrienden te zien.

De familie krijgt intussen hulp uit allerlei hoeken. KPN, Vodafone en T-Mobile vergoeden de telefoonrekening van de directe familieleden.
Daarnaast sponsort Transavia de vluchten van morgen.

Tip- en informatienummers

De Spaanse en Nederlandse tip- en informatienummers zijn vanaf morgenochtend 9.00 uur bereikbaar.

Voor Spanje: +34 95 5329887
Voor Nederland: +31 (0)20 2089960

Achtergrondinformatie

Sinds vrijdagochtend 17 juni wordt de Limburgse Mary-Anne Goossens vermist. Mary-Anne is vorige week dinsdag 14 juni vertrokken voor een 10-daagse vakantie naar Malaga (Spanje). Het laatste contact heeft zij donderdagavond per sms gehad met haar kinderen.

Mary-Anne heeft op donderdag 16 juni ’s middags ingecheckt in hotel Bajamar in Nerja. Haar creditcard en pinpas zijn op die dag voor het laatst gebruikt. Donderdagavond heeft ze in het hotel geslapen. Vrijdag 17 juni is zij ’s ochtends naar het nabijgelegen plaatje Frigiliana gegaan. Vrijdag rond 13.00 uur is ze voor het laatst gesignaleerd in een winkeltje en sindsdien ontbreekt ieder spoor van Mary-Anne.

Vanaf vrijdag 17 juni heeft ze ook niet meer in het hotel geslapen. Vrijdag 24 juni zou ze teruggevlogen zijn naar Nederland. De grootschalige zoekactie die de Guardia Civil de afgelopen dagen heeft gehouden in de omgeving van Frigliana, heeft tot dusver niets opgeleverd. Daarnaast is de GSM van Mary-Anne tot dusver nog niet uitgepeild.

Foto: May-Anne Goossens met zoon Fritz en docht er Jantje
Provincie:
Tag(s):