maandag, 4. juli 2011 - 15:39 Update: 08-07-2014 0:27

Anthony Hopkins bij onderscheiding André Rieu

André Rieu kreeg zondagavond in de Marmorsaal van Slot Belvedere "Das Goldene Ehrenzeichen um die Republik Österreich" overhandigd door Landtagspräsidentin Marianne Klicka, die een geweldige laudatio hield.

Rieu kreeg deze onderscheiding omwille van zijn verdiensten voor het verspreiden van de Weense muziek over de hele wereld. Ook de Nederlandse ambassadeur was aanwezig. Eerder ontving de directeur van de Weense Staatsopera dezelfde onderscheiding. Als dank voor deze avond speelde Rieu een door hem zelf gecomponeerde wals "Wiener Festwalzer".

Anthony Hopkins
Diezelfde avond was ook de wereldpremière van de wals van Sir Anthony Hopkins "And the waltz goes on". Zo heet ook het nieuwe album van Rieu dat in het najaar verschijnt. Om hierbij aanwezig te kunnen zijn waren waren Anthony Hopkins en zijn vrouw speciaal overgevlogen uit Los Angeles.

André Rieu zal deze maand van 15 t/m 17 en van 22 t/m 24 juli nog zes concerten geven op het Vrijthof in Maastricht. Ook hier zal Sir Anthony Hopkins aanwezig zijn wanneer André Rieu en het Johann Strauss Orkest zijn wals uitvoeren.
Categorie:
Tag(s):