maandag, 14. februari 2011 - 16:51 Update: 08-07-2014 1:00

Anti-arbiter spandoeken drijven Willem II in het nauw

Tilburg

(Elfvoetbal) Omdat Willem II tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (3-3) afgelopen zaterdag bepaalde spandoeken niet heeft verwijderd overweegt de aanklager betaald voetbal van de KNVB stappen tegen de Tricolores te ondernemen.

Dit bevestigde een woordvoerder van de KNVB tegenover het Brabants Dagblad. Op de spandoeken stonden teksten waarmee indirect werd verwezen naar scheidsrechterlijke beslissingen in het nadeel van Willem II - zoals de twee achteraf geseponeerde rode kaarten voor verdediger Arjan Swinkels. Enkele leuzen waren 'Met een corrupte bond, is de bal nooit rond' en 'KNVB vriendje van Al Capone'. 'Liefde is niet te koop, drie punten wel' viel ook te lezen.

De week en mogelijk vandaag (maandag) nog, wordt bekend of de aanklager voldoende aanleiding ziet om een strafzaak te beginnen tegen Willem II.

Bij de club zelf was deze ochtend nog niets bekend over een mogelijk (voor)onderzoek naar de leuzen op de spandoeken. Woordvoerder van Willem II René Vermetten: "Het enige dat wij weten is dat de scheidsrechter een laag cijfer had ingevuld bij supportersgedrag op het FairPlay-beoordelingsformulier."
Categorie:
Tag(s):