woensdag, 23. februari 2011 - 11:17 Update: 08-07-2014 0:29

ANWB adviseert aanschaf van auto’s met ESC

Den Haag

Mensen die een nieuwe auto willen aanschaffen, kunnen volgens de ANWB beter een auto kopen met ESC.

Dit naar aanleiding van recente botsproeven die Euro NCAP heeft uitgevoerd. Euro NCAP toont aan dat ESC het verschil maakt. ESC, electronic stability control, voorkomt dat de auto uitbreekt en kan daarom een bijdrage leveren aan een betere verkeersveiligheid.

Uit de praktijkproef die is uitgevoerd door EuroNCAP bleek dat de vier geteste auto’s met ESC allen het maximale aantal vijf sterren scoorden.
Het is voor het eerst dat EuroNCAP auto’s ook heeft getest op ESC. De standaard crashtest is uitgebreid met een praktijktest op een circuit. Dat ESC een wezenlijk verschil kan uitmaken voor de verkeersveiligheid van een auto blijkt uit de test met de Dacia Duster 1.5 DCi Lauréate. Deze auto scoorde slechts drie sterren. Indien het voertuig was voorzien van ESC dan had de Dacia in de crashtest vier sterren kunnen halen.

Mensen die overwegen een Dacia Duster aan te schaffen adviseert de ANWBdan om de Duster dCi 110 FAP aan te schaffen. Dit model biedt de mogelijkheid om ESC als optie te bestellen. Fabrikant Dacia heeft aangekondigd binnenkort ook op de andere modellen ESC aan te bieden.

De aanwezigheid van ESC blijkt een aanvullend belang voor de veiligheid van de automobilist. Opvallend is dat beide geteste auto’s, de Nissan Juke en de Mitsubishi ASX de maximale score van vijf sterren behaalden, dankzij de aanwezigheid van ESC. De Kia Venga, de Hyundai iX20 en de BMW X1 kregen na een aanvullende ESC-praktijktest ook vijf sterren.
Categorie:
Tag(s):